Rendhagyó énekóra

Mozart Varázsfuvola című operája már több mint kétszáz éve minden korosztály számára magával ragadó. Ennek igazolására diákjainkat különleges találkozóval leptük meg.
A rendhagyó énekórán szép számmal megtelt az iskola könyvtára hatodik osztályos tanulókkal. Bokor Jutta operaénekes, a Magyar Állami Operaház nagykövete, a Rákoshegyi Bartók Zeneház kuratórium elnöke látogatott el iskolánkba, és magával ragadó előadásával mesélte el a Varázsfuvola történetét. Énekkel, kivetítéssel, sok-sok zenével idézte fel, keltette életre az opera legérdekesebb és legizgalmasabb részeit. A diákok bűvöletbe ejtve kísérték figyelemmel az egyedülálló tanítási óra minden percét, sokan büszkén számoltak be arról, hogy már ismerik a Varázsfuvolát, míg mások azzal a szilárd elhatározással hagyták el a termet, hogy mindenképpen szeretnék megtekinteni a híres operát.
A mindennapokban egyre inkább szükségessé válik, hogy elgondolkodjunk a legfontosabb emberi értékeken. Ehhez is alkalmat adott ez a rendhagyó énekóra, mely után bátran állíthatjuk, hogy – Leibner János szavaival – „A Varázsfuvola olyan, mint egy tükör, aki belenéz, saját magát látja, és megtalálja benne, akármit is keres.”
Köszönjük Bokor Jutta csodálatos ajándékát és nagy szeretettel várjuk a jövőben is!