Czimra lakástűz bemutató

Iskolánk két osztálya a 7. c és 5. d osztály meghívást kapott a IX. kerületi Tűzoltóparancsnokság lakástűz bemutatójára. Mint minden évben, 2021-ben is megrendezésre került az adventi időszak előtti lakástüzes bemutató, mellyel a lakosság figyelmét igyekeznek a tűzoltók felhívni a nyílt láng lakáson belüli használata esetén előforduló veszélyekre.
A gyerekek szabadtéri területen egy konténerben berendezett lakás meggyulladását, a tűz elképzelhetetlenül gyors terjedését, és végül a lakás teljes kiégését kísérhették figyelemmel.

A parancsnokságon dolgozó tűzoltók szakszerűen elmagyarázták a karácsonykor használatos elektromos és egyéb – hirtelen fellobbanó tüzet okozó – eszközök biztonságos használatát is.
A bemutatót megelőző 1 órában diákjaink részére elméleti tűzvédelmi feladatok végrehajtását, tűzvédelmi oktatást szerveztek a Tűzoltóparancsnokság szakemberei.
Az izgalmas bemutató végén az elhangzott információkból összeállított totót tölthettek ki a gyermekek, majd a legjobb eredményt elérő gyerekeink között életmentő CO mérőket és füstérzékelőket sorsoltak ki .
A szerencsés nyertesek: Ádám Levente, Imre Boróka, Dorogi Botond, Ónodi Kira, Tóth Olivér az 5. d osztályból és Farnadi László, Tóásó Márton, Lajosfalvi Ádám, Serleg Ádám a 7.c osztály tanulói.
Ennek a magával ragadó, remekül szervezett programnak azonban nemcsak a fenti gyerekek, hanem minden résztvevő a nyertese volt, hiszen életbevágóan fontos információkat tanulhattunk meg.
Köszönjük a program szervezőjének, Szabó Lajos őrnagy úrnak a meghívást.