English in Action with Olena

Iskolánk idén először rendez szóbeli vizsgát nyolcadikos angoltagozatos tanulóink számára.
A vizsga célja, hogy a végzősöknek lehetőséget adjunk arra, hogy a középiskolai felvételi előtt kipróbálhassák tudásukat éles helyzetben, hogy majd a szóbeli felvételin a legjobb tudásuk szerint szerepelhessenek.
Szerencsére, még a vizsga előtt egy extra próbalehetőséget tudtunk a nyolcadikosoknak nyújtani. Az English in Action programunk keretében érkezett hozzánk Ukrajnából Olena, aki február hatodikán tartott négy órát a gyerekeknek. Minden tanulónk személyesen tudott beszélgetni Olenával, megtapasztalva, hogy milyen nagyszerű érzés használni az eddig megszerzett tudást.
Az órák után megkérdeztünk néhány tanulót, mi a véleményük? Íme, néhány válasz:
„Az elején nagyon izgultam, de mikor odaültem beszélgetni, már nem! Nagyon aranyos volt a lány és sugárzott belőle a kedvesség.”
„Szerintem nagyon jó volt, hogy ilyen helyzetben is ki tudtuk próbálni magunkat, és jó lehetőség volt, így tudtunk beszélni a hölggyel. Szerintem nagyon jó lenne máskor is ilyen beszélgetés. És nagyon jól jött nekünk, hogy pont a felvételi előtt ki tudtuk próbálni magunkat, hogy milyen lesz és felmérni, hogy mire kell még figyelnünk a szóbelin.”
„Úgy beszélt velünk, mintha barátok lettünk volna.”
„Most már örülök, hogy sorra kerültem én is, mert így kevésbe félek a vizsgától”
„Jól esett, hogy egyáltalán megtudok illetve megtudtunk szólalni angolul.”