Hebe Angol Nyelvi Országos Levelezőversenyek

A 2018/19-es tanévben immár ötödik alkalommal jelentkeztek iskolánk tanítványai csoportosan a gödöllői székhelyű Hebe Kft.által meghirdetett Országos Angol Nyelvi Levelezőversenyekre.

A tanév során két osztály 5 csoportja az ötfordulós versenyen vett részt: a 7c. és a 8b. osztály.

Az 5a. osztály pedig két egyfordulós versenyen: az Around Christmas és a Spring in the English Speaking Countries nevű versenyeken mérték össze tudásukat.

A 7c. osztályt Varga Csenge Tamara, Bóta Kata Márta és Nagy Bettina Dina képviselte Junior 1 szinten. Csapatuk az országos 19. helyezést érte el.

A 8b. osztályból Kávai Zsaklin, Turcsán Hajnalka Junior 2 szinten az országos 5. helyezést érték el, Nádor Adrienn, Dobos Nikolett országoson a 6. helyezést érték el, Bistey Bernadett, Galambos Vivien, Lőrincz Dalma az országos 6. helyezést, míg Major Márk, Monori Kristóf és Kardos István csapata a 10. helyezést érték el országosan.

A verseny témakörei: a sport világa, London nevezetességei, az angol, amerikai, ausztrál pénznemek, valamint az angol nyelvet beszélő országok irodalmának, történelmének, politikájának, kultúrájának fontosabb eseményei voltak.

A 8b. osztály 4 éven keresztül rendületlenül kitartott a feladatok megoldása mellett.

Az 1 fordulós versenyekben az 5. az osztály két csoportja vett részt.

Név szerint: Panyák Emma, Hubai Norbert, Fábián Laura, Kovács Alex, Bálint Ádám Erik és Nagy Lilla.

A versenyek a karácsonyi és a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos érdekes kérdéseket, izgalmas feladatokat tartalmaztak.
A versenyeken a csapatok jó eredménnyel végeztek.
Az országosan 231 jelentkezett csapat közül a 31. helyezést érték el a karácsonyi versenyen, valamint a 13. helyezést a tavaszi versenyen.

 Gratulálunk nekik és sok sikert a további versenyzéshez!

Felkészítő tanáruk: Bota Melinda