Író-olvasó találkozó: vendégünk volt Holden Rose

A Rákoshegyi Közösségi Ház és a Czimra Gyula Általános Iskola közös programján három ötödik osztályhoz látogatott el Holden Rose, vagyis Kovács Attila író.
Az esemény nem a hagyományos író-olvasó találkozót jelentette: Holden Rose lehengerlő előadói stílusában először is meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy olvasni: alapvető létszükséglet. Az interaktív előadáson a gyerekek arra eszméltek, hogy minden lehetőségük megvan a könyvek jótékony varázserejét a maguk hasznára fordítani, és úgy fest, a mostani találkozás után erre elég sokan vetemednek majd arra, hogy minél többet olvassanak.
Ezt követően megismerkedtünk Howard Matheu-vel és barátaival, akik Holden Rose ifjúsági detektívregényeinek kalandfüggő szereplői. Hallhattunk egy rövid részletet is a legújabb kötetből, melyre igencsak megérte figyelni, mert a program vetélkedővel folytatódott, ahol igazán könnyen lehetett szert tenni apró ajándékokra, sőt, a legügyesebbek még egy dedikált kötetet is hazavihettek.
Reméljük, ennek a találkozásnak lesz folytatása: Holden Rose szívesen látogat el jövőre is iskolánkba, annál is inkább, mert vadonatúj rajongótábora az együtt töltött óra után már ma kezdte rágni az irodalomtanárok fülét: nem lehetne Holden Rose könyvei közül jövőre a kötelező olvasmány?
Nos, a spoilerveszély miatt csak annyit árulhatok el: az érdeklődők meglehetősen reménykedő, majdhogynem elégedett arckifejezéssel távoztak.

Képek