Országos Angol Nyelvi levelezőversenyek

Az idei tanévben immár sokadik alkalommal vesz részt iskolánk néhány osztálya a gödöllői székhelyű Hebe Kft. angol nyelvi országos levelezőversenyein.

Ebben a tanévben is több korcsoportban és több versenyformában hirdették meg a feladatokat: egyéni és csoportos, egy és több fordulós versenyeket: Kids, Junior, valamint Teens szinteken.

Első versenyünk a 4 fordulós Play and Win angol nyelvi verseny volt.

Résztvevői: Fábián Laura és Kovács Alex 6. a osztályos tagozatos tanulók.

A versenyfeladatlapok különböző témakörök köré íródtak: angol nyelvterületi ünnepkörök, sport, történelem, földrajz, irodalom. Mindegyik feladatlap egyéni és csoportmunkát is tartalmazott.

Második versenyünk a Christmas Around the World nevet viselte.

Ezen a versenyen szintén a 6. a osztály 4 tanulója vett részt: Huszti Olivér, Nagy Lilla, Bálint Ádám és Hubai Norbert. Országos szinten a 39. helyezést érték el. Oklevelet kaptak.

Minden tavasszal a cég meghirdeti tavaszi versenyeiket is. E verseny a Spring in the English Speaking Countries nevet viseli. A feladatok országismereti, kulturális és irodalmi témájúak voltak.

Mivel iskolánk már évek óta megszakítás nélkül vesz részt ezeken a versenyeken, ezért a versenyeztető cég ingyenessé tette két csoport nevezését.

Két osztály 1-1 csoportja élt ezzel a lehetőséggel: a 8. c osztályból Teens korcsoportban:

Varga Bernadett, Nagy Dina, és Varga Csenge Tamara. Az eredményekre még várunk!

E két utóbbi tanuló az elmúlt 4 évben folyamatosan vett részt a versenyeken.

A 7. b osztályból, Junior szinten: Marozsán Mira, Zakity Maja, Simai Ajsa és Béki Alexandra vettek részt a versenyen. Eredményeik folyamatban!

A Mac Millan Kiadó szervezésében pedig Hubai Norbert 6. a osztályos tanuló vett részt az On-Lion címet viselő on-line versenyen szép eredménnyel.

 

Köszönöm tanítványaim egész éves áldozatos munkáját, a szülői segítségeket és gratulálok az eredményekhez, további szép sikereket kívánva nekik a jövő tanév versenyein is!

Bota Melinda