Török – Magyar

English in Action

Különleges napjuk volt iskolánk tanulóinak november 24-én. Egy egyetemista vendégünk érkezett Törökországból, és tartott angolórákat a 4.a ,az 5.c és 5.d , valamint a 7.a osztályokban.
Ezek az órák igazán különleges kommunikációs helyzeteket teremtettek, mivel az egyetlen közös nyelv vendégünk és a gyerekek között az angol volt.
Öröm volt látni, hogy tanulóink mennyire feltalálják magukat egy ilyen ’valódi élet ’ helyzetben; nemcsak magukról beszéltek és a vendégünket kérdezték, hanem ki tudták fejezni egyetértésüket vagy egyet nem értésüket egy témával kapcsolatban, sőt, humorérzéküket is megcsillantották, ami angol nyelven is működött.
A kisebbeknek is sikerült kommunikálni vendégünkkel, és a közös játék nagyon lekötötte őket.

A hatodik órában egy török-magyar rendhagyó kulturális találkozón vettek részt a hetedik és nyolcadikos osztályok angol tagozatos tanulói.

Vendégünk tartott egy prezentációt Törökországról, és szülővárosáról. A prezentáció után kérdezhettek a gyerekek , és ezt a lehetőséget rengetegen ki is használták. A beszélgetés után a mi tanulóink mutatták be Magyarországot Ömernek, általuk készített ppt-kel, és előadásokkal. Nagyon átfogó képet kaphatott vendégünk hazánkról, a gyerekek kreativitása csak dicséretet érdemel. Volt interaktív prezentáció is, melynek a végén kvíz kérdésekkel tesztelték Ömert, aki megfelelt a megmérettetésen.

Vendégünk nagyon jól érezte magát nálunk, nagyon jól esett neki az a vendégszeretet és érdeklődés, ami a látogatását övezte.

A lehetőséget a szigetszentmiklósi Bárka Nyelviskolától kaptuk, ők évek óta kapcsolatban vannak az AIESEC civilszervezettel, mely 1948 óta közvetít önkéntes fiatalokat a világ minden tájáról, hogy erősítse és támogassa a kultúrák közötti kapcsolatok elmélyülését.

English in Action programunk keretében úgy próbáljuk alkalmazni az angol nyelvet, hogy a gyerekek kicsit kiszakadhassanak a megszokott nyelvórai közegből és a tanórákon, tankönyvekből szerzett tudásukat valódi élethelyzetekben, -internetes feladatok teljesítésével vagy akár személyes találkozások során, tehessék próbára. A folytatásban -reményeink szerint januárban- , előreláthatólag egy brazil egyetemistát láthatunk vendégül.

Galériánkban megtekinthetik a találkozóról készült fotókat és videókat, valamint a tanulók prezentációit is, valamint egy YouTube linket egy videóhoz Dinizli-ről, vendégünk Ömer Namirti szülővárosáról. Itt olvashatják tanulóink véleményét is  az eseményről.

Köszönjük a iskolánk Alapítványának hozzájárulását a programhoz.

 

Képek          Videó          Tanulók véleménye          Ömer Namirti videója          Tanulók bemutatói