Zöldsuli Hírek

Gellén Bálint, 2.b osztályos tanuló lapbookot készített a 2023. év haláról.2022. december 16-án, igazán zord, télies időben a Sashegyi Látogatóközpontban járt, egy természetszerető alsós különítmény.2022. november 23-án a Mezőgazdasági Múzeum, Kaland az esőerdőben c. kiállításán járt a 4.a és a 2. B osztály.

 2022. november 11-én az Üllői Erdei Élményparkban kirándultak a kirándulni szerető alsósok.2022. november 7-én a Soroksári Arborétumban jártak az őszi természet szépségei iránt érdeklődő alsós gyerekek.Október 26-án 2.b osztályos tanulók a Noé Állatotthonban jártak. Előzetesen állateledel gyűjtésbe kezdtek az iskola alsó tagozatán. A sok összegyűjtött finomságnak nagyon örültek az otthonlakók.Október 10-én az alsós túraszakkör a Gödöllői Arborétumba szervezett egy vidám kirándulást. 

A pályaorientációs napon, október 5-én a Fűvészkertben járt a 2. b osztály. Az őszi színekben pompázó kertet és a csodás pálmaházat szakvezető segítségével járták be.

  

Az 1.b osztály a Magyar Természetvédők Szövetségének támogatásával intézményzöldítő programon vett részt a Fenntarthatósági Témahét keretében.

  

  

Hovanyecz Emma es Pákozdi Sára 1. b osztályos tanulók 1. helyezést értek el Szeretem a Földet c. levelezős versenyen. A verseny kapcsán a lányok faültetésen is részt vettek Ócsán, az Erdőmentők önkéntes csoportjával.
A felkészítőjük Sznopka Gabriella.

 

  

Az 1. b és a 3. a osztály együtt vett részt tanulmányi kiránduláson a Délpesti Szennyvíztisztító Telepen, a Föld Napja alkalmából .

  

Sikerek rajzpályázaton
Laczkó Alexa 4.c osztályos tanuló 1. helyezést ért el a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont által meghirdetett „Zöld ötletek a fenntarthatóságért” című rajzpályázatán a 3-4. osztályos kategóriában, „Tedd boldoggá a Földet” című rajzával.
Farkas Amanda szintén 4.c osztályos tanuló különdíjas lett „Energiatakarékosan a Földünkért” című rajzával.
Felkészítő pedagógus: Lengyel Judit
Gratulálunk nekik!

  

A Víz világnapja alkalmából március 23-án, ismét a Természettudományi Múzeumban jártunk. A foglalkozás címe: Vizek világa.
 

  

Március 4-én, pénteken a 3. természetismereti foglalkozásunkon vettünk részt a Természettudományi Múzeumban. A foglalkozás címe: Rovarlesen
Képek

  

Egy 15 fős, alsós “különítménnyel” a Természettudományi Múzeum foglalkozásain veszünk részt.
Az első foglalkozásunk címe: Erdőkerülő volt. Itt hazánk erdeinek növény – és állatvilágával ismerkedtünk.
Második alkalommal a Magyarországon napvilágra került dinoszaurusz leleteket tekintettük meg. A témához kapcsolódó “Mi dinóink” kiállítást jártuk végig szakvezetői kísérettel. A kiállítási tárgyak és makettek közül több dolgot kézbevehettünk és interaktív tábla segítségével azonosíthattuk be az egykor nálunk élt őslényeket.
A programok végeztével az erdei játszóházban egy jót játszottunk.
További két foglalkozásra készülünk márciusban.Ezekről is fényképes beszámolót küldünk.

Képek

Sznopka Gabi néni, szervező

  

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Üdvözlünk mindenkit iskolánk Zöld Sulijában. Ezen a “fülön” mindenféle iskolánkat érintő zöld hírrel, illetve természeti környezetünkre vonatkozó érdekességekkel, ökosságokkal lehet találkozni.

Jó nézelődést kívánunk!