Peter Cerny Alapítvány levele

Az elmúlt év végén a koraszülöttek gyógyításában, szállításában közreműködő Peter Cerny Alapítvány munkatársai remek bemutatót tartottak diákjainknak mentőautóik felszerelésével, ill. mindennapos munkájukkal kapcsolatosan. Elhatároztuk, hogy a magunk szerény lehetőségeihez mérten támogatjuk áldozatos munkájukat. Az iskola felsős diákjai saját zsebpénzükből, a szüleiktől uzsonnára kapott összegekből, anonim módon kisebb felajánlásokat tettek. Az összegyűlt összeget átutaltunk az Alapítvány számlájára.

Az Alapítvány vezetősége nevében az ügyvezető igazgató, megköszönve a tanulóink támogatását, arra kért minket, hogy olvassuk fel az alábbi levelet:

„Kedves Diákok!

Igen nehéz szavakba önteni azokat az érzelmeket, amik elöntöttek minket, amikor elolvastuk Lázár Zoltán tanár úr levelét a felajánlásotokkal kapcsolatosan. Mindig, minden adománynak nagyon örülünk, de ha mégis sorrendbe kellene raknunk a több, mint 30 éves működés sokezernyi adományozóját abból a szempontból, hogy melyik áll a legközelebb a szívünkhöz, a tietek biztosan az élmezőnyben végezne. Kérjük, hogy legyetek nagyon büszkék magatokra, mert ezzel az adománnyal segítettétek egy súlyosan beteg újszülött megmentését! Az elmúlt napokban ezt a kisbabát egy vidéki kórházból Budapestre kellett szállítani egy különleges, máshol nem elérhető kezelés elvégzésére. Az út során végig lélegeztetni kellett őt a súlyos állapota miatt. A lélegeztetéshez szükséges egyszer használatos eszközök (ezekből minden alkalommal újat kell használnunk és sajnos nagyon drágák) és orvosi gázok (sűrített levegő és oxigén) költségét a ti adományotokból tudtuk fedezni, így nyugodtan mondhatjuk: megmentettétek egy kisbaba életét!

Hálásan köszönjük nektek is és tanáraitoknak is az önzetlen segítséget és kívánunk nektek a továbbiakban is vidám napokat és jó tanulást!

A Peter Cerny Alapítvány Vezetősége”